dinsdag 23 april 2013

Mama van vier


Een mama van vier kinderen... dat is wat ik sinds 2 maanden ben.
Precies 2 maanden geleden is mijn jongste geboren, na een dagje hangen in het ziekenhuis.
Inderdaad hangen, want de weeënopwekkers hebben een volle dag nodig gehad voor ze wat deden.... maar toen ze wat deden...pffff
Maar om te voorkomen dat ik hier mijn bevallingsverhaal ga neer pennen houd ik het kort.

Het kleine mannetje is gezond en wel op de wereld gekomen en maakt dat er al 2 maanden lang weinig tot niets anders dan babygeneuzel door mijn hoofd gaat.... en ik vind het heerlijk.

Nu heb ik deze fase al drie keer eerder mee gemaakt en ook drie keer eerder overleefd. Ik heb mijn hele zwangerschap gedacht en volgehouden dat ik dit keer heus niet bol zou staan met hormonen, dat ik helemaal niet zou veranderen en dat ik gewoon weer verder zou gaan met de gewone "vrek" zijn... maar oh wat had ik het mis.
Ik heb de hormonen weer in volle hevigheid mogen omarmen en ik ben verandert in een echte leeuw die waakt over haar welp. Alles is anders aan mij, zachter, warmer, niet te vergeten voller want die zwangerschapskilo's zijn gehecht aan mijn heupen en ik geniet in volle hevigheid.

Dit kleine mannetje maakt dat ik mijn rust heb gevonden. Hij heeft ook gemaakt dat alle twijfels en overpeinzingen, alle grootste drama's en kleine misstapjes overboord zijn gegaan.
Ik heb mijn draai gevonden.... mama van vier... dat is wat ik ben.

Ik heb keuzes gemaakt, eindelijk. Het verleden is achter mij, ik sta met open vizier richting de toekomst en daar hoort ook een ander blog bij. Ik heb veel geleerd van mijn zoektocht naar besparen, sparen en minder uitgeven. Dit is een onderdeel van mijn leven geworden, en nu gaan we verder.

Dank je wel voor het lezen, voor het reageren en meeleven.... en misschien tot ziens ergens in blogland!!

2 opmerkingen:

  1. Bedankt voor het kijkje in je leven. Als 'mede-mama van vier' begrijp ik je volledig. Geniet van je welpje en zijn oudere brusjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben ook mama van 4 en ook ik begrijp je volledig ;)

    BeantwoordenVerwijderen